ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar kan visst pruta

Jennyh Andersson · 27 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

INTE SNÅLT. Prutning hör inte bara utlandet till. Sju av tio svenskar prutar framgångrikt även på hemmaplan. Myten om att svensken skulle vara dålig på prutning stämmer inte alls visar ny studie som Pricerunner har gjort bland sina användare.

Prutningen i Sverige sker främst i stora kedjor och när man köper dyrare inköp så som bilar, tv-apparater, bostads- och mäklartjänster. – Just detta resultatet var lite överaskande eftersom de storföretag vi pratat med så som Siba och Onoff hävdar att det inte går att pruta i deras butiker, säger Victor Dahlborg, marknadschef på Pricerunner.En anledning till att den svenska prutkonsten ökat är att de flesta inte längre tycker det är pinsamt att pruta eftersom man har lärt sig prutandet utomlands och tagit med sig vanan hem.

Enligt Pricerunners användare är det främsta skälet till att man prutar att de oftast finns en prutmån på de flesta varor. En annan orsak är att det finns pengar att spara. 756 personer fullgjorde undersökningen och resultatet visar att både män och kvinnor prutar aktivt. Kvinnor är dock mest angelägna om att få ett lågt pris medan män i stället kan tänka sig kompensation i form av extra tillbehör. Undersökningen visade också att de som inte prutar tycker det är obehagligt, pinsamt eller så vill de inte framstå som snåla.

klar

Artikellänk är kopierad

Jennyh Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro