ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar knivhuggna vid attacken i Hurghada

TT · 8 Jan 2016
Uppdaterad 8 Jan 2016

Två svenskar har knivhuggits vid attacken i Hurghada, uppger Egyptens hälsodepartement enligt Ahramonline.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har förekommit skottlossning på hotell Bella Vista, där svenskar är inkvarterade i den egyptiska turistorten Hurghada vid Röda havet.

Skottlossningen ska ha skett vid hotellentrén. Ögonvittnen berättar för det egyptiska statliga mediebolaget al-Ahram att två av gärningsmännen dödats vid attacken.

Researrangören Apollo har gäster på hotellet där skottlossningen inträffade.

– Vi har precis nåtts av informationen, men med all sannolikhet har det hänt på ett hotell där vi har gäster, säger Peter Browall, Sverigechef för Apollo, till TT.

Han säger att bolaget har 90 gäster på det hotellet och att det är svenskar, danskar och norrmän. Attentatsmännen uppges ha kommit dit från havet.

Såväl Fritidsresor som Ving har svenska resenärer i Hurghada. - Vi har inga gäster på det hotellet. Våra hotell ligger en bit därifrån, säger Leyla Öfwerström vid Fritidsresors pressjour. Inte heller Ving har några gäster på det hotellet.

– På hela destinationen Hurghada har vi 216 svenska gäster, säger Barbro Holmberg vid Ving. Av dem bor merparten utanför Hurghada.

– Och vi har inga gäster boende i närheten av var det här har skett, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro