ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar med under Coddingtons sista tid

Tomas Lundin · 3 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nyheten om Boyd Coddingtons död slog ned som en bomb i bilkretsar, både i hemlandet USA och i Sverige. Mannen som beskrivits som "bilarnas stradivarius" hade många svenska kollegor och nära vänner.

Coddington blev känd genom tv-programmet, men bland Hotrod-folket har han varit stor länge, enligt Bosse Andersson, mer känd som Bosse Bildoktorn.– Hans storhet låg i att få till bra folk och att hitta bra kunder, som ZZ Top. Sedan hade han en bra känsla för färg och form och var tidig med en del saker, som att fräsa ut fälgar ur stora block med aluminium, säger Bosse Bildoktorn till metro.se.Flera riktigt stora hotrodbyggare har knoppat av från Coddington. Sverige är ett storland inom custombilbyggandet och många svenska hotrodbyggare har även jobbat med Boyd Coddington i Kalifornien.Två av dem, Lasse Theander och Bernt Karlsson som också setts i tv-serien, var med under Coddingtons sista timmar.Boyd hade klagat på yrsel, hade somnat i bilen på parkeringen och fallit och slagit sig och berättade detta för Bernt Karlsson, som stod i lackeringsrummet.– Hans fru Jo körde honom till sjukhus. Dödsorsaken visade sig vara en blodförgiftning som han låg inlagd för länge, men läkarna fick inte bukt med den, berättar Lasse Theander för motortidningen Bilsport.Boyd Coddington blev 63 år gammal.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro