ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar – näst sexigast i världen

Caroline Wetterborg · 30 Sep 2011
Uppdaterad 30 Sep 2011
Malin Åkerman, skådespelare.

Malin Åkerman, skådespelare. Foto: Chris Pizzello


Det tycker manliga Metroläsare världen över, i en stor undersökning. Sexigast är brasilianarna och trea kom italienarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Silvstedt, modell.
Victoria Silvstedt, modell.Foto: Kirsty Wigglesworth
Supermodellen Caroline Winberg är en internationellt  känd skönhet från Sverige.
Supermodellen Caroline Winberg är en internationellt känd skönhet från Sverige.Foto: All Over Press

Föreställningen om att svenskarna har ett tilldragande yttre är inte ny.   – Det har vi sett i andra undersökningar också. Det kan inte vara en nackdel när det gäller att locka besökare. Synd att det inte handlar om intelligens, säger Thomas Brühl, vd för företaget Visit Sweden, som arbetar med att marknadsföra Sverige. Myten om den svenska skönheten kan ha kopplingar till både vikingarna och Greta Garbo, menar Jonas Engman, etnolog och intendent på Nordiska museet. – Det är rätt ambivalent och förknippat med en del obehagliga saker, vikingaideal och nationalromantik som hyllar det blonda slog an i delar av Europa. En annan sak är 1900- talets bildmedialisering som hyllar de blonda, säger han. Kvinnliga Metroläsare, som fått samma fråga, placerar däremot svenskarna på delad sjätteplats. De utnämnde italienarna till den sexigaste befolkningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro