ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar om varför de var otrogna: Jag var attraherad av någon annan”

Ida Gustafsson · 23 Jan 2016
Uppdaterad 23 Jan 2016
Var fjärde svensk har varit otrogen och enligt sexologen Suzann Larsdotter finns det olika orsaker som gör att man bedrar sin partner. I en undersökning som Yougov genomfört för Metros räkning har 34 procent svarat att de varit otrogna eftersom de varit attraherade av någon annan.  

Var fjärde svensk har varit otrogen och enligt sexologen Suzann Larsdotter finns det olika orsaker som gör att man bedrar sin partner. I en undersökning som Yougov genomfört för Metros räkning har 34 procent svarat att de varit otrogna eftersom de varit attraherade av någon annan.   Foto: Alamy/Privat


Var fjärde svensk uppger att de någon gång varit otrogen mot en partner. Och med dagens dejtingappar och dejtingsajter är det enkelt att inleda en affär. Otrohet är många gånger ett symptom på ett problem”, säger Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt en undersökning som Yougov utfört för Metros räkning uppger var fjärde svensk att de varit otrogen mot en partner. 

► LÄS MER: Här är de fem vanligaste orsakerna till otrohet  Men var gränsen går för otrohet varierar från person till person. I undersökningen svarar 23 procent att otrohet är när man flirtar med någon annan. Under de senaste åren har har dejtingappar och dejtingsajter slagit igenom som ett sätt att träffa nya personer och partners. Och med internetdejting kommer nya frågor om var gränsen för otrohet går, berättar Suzann Larsdotter som är sexolog på RFSU. 

– Otroheten har fått en ny definition i samband med cyber infedelity [otrohet över nätet, reds. anm]. ”Vad får jag göra på nätet när jag lever i en relation?” Människor blir tagna på sängen av det. Får man flörta och skicka bilder eller ha cybersex? De som är på nätet vill kanske inte träffas, utan det kan vara ett sätt att få bekräftelse på att man är snygg, attraktiv och att man duger, säger hon.

► LÄS MER: Otrohetssajten var en "korvfest" – bestod bara av män och låtsaskontonDet finns många orsaker till varför man väljer att vara otrogen. I Metros undersökning svarar 34 procent av de som varit otrogna att de gjort det för att de varit attraherade av någon annan. 23 procent uppger att de inte var kära i sin partner längre. 

– Det kan vara olika orsaker som gör att man är otrogen, att man inte har sex längre eller olika uppfattningar hur man planerar sin tid tillsammans, vad man ska göra eller så har man glidit i från varandra. Det finns tusen olika skäl. Och en form av otrohet kan vara som en katalysator för att för att man ska jobba vidare med sin relation eller så leder det till uppbrott, säger Suzann Larsdotter. 

► LÄS MER: Privatdetektiven: Så vet du om din partner är otrogen 

Hennes råd till den som lever i en relation är att man diskuterar var gränsen för otrohet går. 

– Öppenhet och att prata om det bygger starkare relationer. Det vi vet är ju att otrohet gör så otroligt ont och att det skadar människor. Det gäller att man pratat med varandra om vad som är otrohet och är överens om det. 

► LÄS MER: Forskare: Kvinnor blir ledsnare när förhållanden tar slut

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro