ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar överger inte skräckstranden

Jenny Andersson · 18 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Sunny Beach i Bulgarien har blivit ett populärt turistmål bland unga svenska. 

Sunny Beach i Bulgarien har blivit ett populärt turistmål bland unga svenska. 


Två döda skandinaver och fyra våldtagna på tio dagar

klar

Artikellänk är kopierad

BULGARIEN. Under de senaste tio dagarna har fyra skandinaviskor blivit våldtagna. I förrgår mördades en ung svensk på en nattklubb. Och i helgen söp en dansk 17-åring ihjäl sig. Semesterparadiset Sunny Beach har under några dagar förvandlats till Scary Beach.Bulgarien har länge ansetts som ett billigt partyparadis för yngre svenskar. Öl och sprit är extremt billigt och i kombination med hetsande barrundor kan det sluta illa. Dansken som söp ihjäl sig var enligt vittnen mycket full men fortsatte ändå att dricka tills han föll ihop medvetslös.

Flickorna som drabbats av våldtäktsvågen var mycket unga, mellan 16 och 18 år, och efter alla incidenter beväpnar sig nu oroliga danska turister med tårgassprej, enligt danska tidningen Ekstra Bladet.

Mordet på semesterorten Nessebar utreds fortfarande och de tre vakter som misstänks för inblandning i svenskens död har förhörts av bulgarisk polis. – Det är väldigt hög partyfaktor. Och med många ungdomar blir det tyvärr ganska stökigt. Det är mycket billig sprit och det innebär en förhöjd riskfaktor, säger Kenneth Sandén, vd på Europeiska reseförsäkringar, till TT.Trots oroligheterna verkar ändå charterresemålet vara ohotat och researrangören Ving som sålde resan till den svenske turisten har inte märkt av några avbokningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro