ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar skyldiga 1,2 miljarder i licensavgifter

Mikael Carlsson · 7 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

400 000 hushåll i Sverige uppger att de inte äger någon tv. Samtidigt har Radiotjänst i Kiruna krav hos kronofogden på svindlande 1,2 miljarder kronor där drygt 100 000 tv-tittare en gång anmält tv-innehav, men nu inte betalar. – Man hävdar att man inte har någon tv fast man har det, säger Lars Lindberg, vd på Radiotjänst. – Där bedriver vi en aktiv kampanj med att knacka dörr och får ständigt in nya licensbetalare.

FINANSIERAR PUBLIC SERVICE På Radiotjänst i Kiruna får man årligen in 6,7 miljarder kronor i licensavgifter. Dessa går till finansiering av program i SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Genom att komma åt fuskare och de människor som låter bli att betala sina räkningar som gått till kronofogden, skulle summan kunna bli ännu högre – uppåt en miljard kronor till.  

ÖKA KUNSKAPEN För att komma tillrätta med de båda problemen har Radiotjänst och kronofogdemyndigheten nu tagit fram ett gemensamt informationsmaterial i form av en broschyr. Tanken är att  öka kunskapen om vad som gäller för betalning av tv-avgiften. Detta ska leda till att färre hamnar hos kronofogden på grund av obetalda tv-avgifter. – Tyvärr så ackumuleras de här skulderna under flera år och ofta är skulden till oss inte den enda man har när man hamnar hos kronofogden.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro