ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar till släppta 22-åringen: Ledsen att polisen klantade sig”

Ida Gustafsson · 22 Nov 2015
Uppdaterad 22 Nov 2015
Det var i torsdags, den 19 november, som 22-åringen greps på ett asylboende i Boliden utanför Skellefteå i Västerbotten.

Det var i torsdags, den 19 november, som 22-åringen greps på ett asylboende i Boliden utanför Skellefteå i Västerbotten. Foto: TT/Facebook


Den 22-årige mannen som friats från terrormisstankar blev känd för hela svenska folket. När han släpptes under söndagen skrev många till honom på hans öppna Facebooksida. "Precis som jag trodde du e oskyldig", skriver en Facebookanvändare.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 22-årige mannen som varit anhållen, misstänkt för förberedelse till terrorbrott, släpptes tidigare i dag. Friad från misstankar. 

► LÄS MER: Terrormisstänkte 22-åringen fri – inrikesministern försvarar Säpo

Mutar Muthanna Majid var uthängd som misstänkt terrorist med namn och bild i flera medier. Media skrev även om hans Facebooksida som var helt öppen. Vilket även ledde till att flera svenska Facebookanvändare besökte sidan. 

► LÄS MER: Misstänkte terroristen gripen

Nu när 22-åringen är släppt är det dessutom många som väljer att skriva ett par rader till honom. 

”Precis som jag trodde du e oskyldig och fin människa”, skriver en användare. 

Ett flertal ber dessutom om ursäkt å Säpo/polisens och medias vägnar: 

”Välkommen till Sverige, jag är ledsen att polisen klantade sig, men i bland klantar folk sig. Det viktiga är att en oskyldig man har släppts fri och jag hoppas verkligen att du blir kompenserad för det här både ekonomiskt och socialt för det du fått gå igenom”. 

”Som en svensk medborgare vill jag bara säga att jag är väldigt ledsen för hur den svenska Säkerhetspolisen hanterade detta! Min önskan är att du få ett bra och säkert liv här i Sverige om du fortfarande vill stanna här. Fred!”

”Jag är glad för din skull och jag är väldigt kritisk mot hur polisen hanterade detta. Enligt mig är du välkommen att stanna i Sverige och jag hoppas att du kan skapa ett säkert liv. Fred och Kärlek”. 

► LÄS MER: Utpekad Majid kan få ersättning 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro