ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskarna är missnöjda med hur de bor

Jenny Sköld · 8 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Mäklare skyller på inredningstrenden

klar

Artikellänk är kopierad

Ernst Kirschsteiger leder det populära hus & hem-programmet "Sommartorpet" i SVT.
Ernst Kirschsteiger leder det populära hus & hem-programmet "Sommartorpet" i SVT.

Samtidigt som inredningsmagasin invaderar vår närmiljö med glassiga reportage om lyxiga etagevåningarn så går svenskarna omkring och är missnöjda med hur de själva bor. I en undersökning som Skandiamäklarna gjort uppger bara åtta procent att de hittat sitt drömboende. fler än var femte bostadsrättsägare att de egentligen vill bo någon annanstans, i en annan bostad.Magnus Gidlöf, som är marknadschef på Skandiamäklarna, märker det i det dagliga arbetet.

Minst nöjda av alla svenskar är stockholmarna, som ju är hänvisade till landets den mest överhettade bostadsmarknad. Bara 4 procent har hittat sitt drömboende där, mot 8 procent i hela landet.

Villaägare är också nöjda i mycket större utsträckning än de som köpt en lägenhet - bara 6 procent av villaägarna är missnöjda.

De som vill trivas med sitt boende kan borde överväga en flytt till norra Norrland, Småland, Öland eller Gotland? Där är invånarna mest nöjda, visar undersökningen.

Gidlöf hänvisar till valfriheten i länen.

– Om du vill bo på en prästgård kan du köpa en. Eller göra om en gammal skolbyggnad. Den möjligheten finns inte i Stockholm för det flesta människor.

Enkäten, som besvarats av 1.025 svenskar i åldern 20-65 år, som äger sitt boende, visar att villaägare är mer nöjda än bostadsrättsägare.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro