ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskarna äter 6 000 ton godis under påsken

Anneli Sandberg · 18 Apr 2011
Uppdaterad 18 Apr 2011
Karin Pettersson, 29, Enskede och Johan Berglund, 39 med Alicia Berglund 9 månader plockar godis på ICA Maxi i Nacka.

Karin Pettersson, 29, Enskede och Johan Berglund, 39 med Alicia Berglund 9 månader plockar godis på ICA Maxi i Nacka. Foto: Ludvig Thunman


Svenskarna äter 6 000 ton påskgodis. Och vi köper mer mat.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi svenskar äter mest godis i hela världen. 17 kilo per år och per person. Men under påsken tar vi godis-ätandet ett steg längre och dubblar vår konsumtion. – Vi äter 6 000 ton godis under påsken. Och även om trender tyder på att vi försöker bli nyttigare och variera påskäggen så är det fortfarande så att påsken är den helg då vi äter mest godis, säger Lars G Ohlsson, pressekreterare på Svensk Handel. Dietisten Susanne Gustafsson, känd från bland annat TV4:s ”Nyhetsmorgon” och tidningen Må Bra, varnar för att låta påskens  godisfrossande bli en vana. – Det triggar ofta igång ett sötsug. Vi vänjer oss vid det söta och det är lätt att vi inte kan hejda oss. Sockret i godiset innehåller så pass mycket energi att det är inte alls konstigt om vi får en vikt­uppgång under påskhelgen. På påsken äter vi också mer mat än normalt. Nya siffror från Handelns Utredningsinstitut visar att försäljningen i dagligvaruhandeln är 20 procent högre under påskveckan än under en normal vecka. Jul- och nyårshelgerna är fortfarande störst men påsken är tvåa med en försäljning på 6,6 miljarder.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro