ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskarna dissar mellandagsrean – för black friday

Linnea Bergman · 23 Dec 2018
Uppdaterad 23 Dec 2018
Årets black friday var populärare än förra årets mellandagsrea, enligt en ny undersökning.

Årets black friday var populärare än förra årets mellandagsrea, enligt en ny undersökning. Foto: IBL.


Årets black friday-rea var populärare än förra årets mellandagsrea, visar nya siffror. En anledning kan vara att svenskarna redan köpt mycket under black friday-rean när det väl är dags för mellandagsrean.

klar

Artikellänk är kopierad

Under de senaste åren har USA:s största rea black friday slagit igenom stort i Sverige.

Så stort att rean till och med utklassat mellandagsrean, enligt nya siffror från jämförelsesajten Prisjakt.

”Inte konstigt att mellandagsrean minskar i betydelse”

Sajten har tittat på veckan kring black friday i år och jämfört den med mellandagsrean förra året. Köpintresset var då 73 procent större för black friday.

Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt, säger att reabegreppet i princip dött ut eftersom det numera är kampanjer på produkter varje dag. 

– Lägg där till att fler istället handlar under Black Friday så är det inte så konstigt att mellandagsrean minskar i betydelse, säger Carl Vult von Steyern i ett pressmeddelande.

20 procent av produkterna blev dyrare

Det gäller även att se upp under rean. Det är inte alla produkter som går ner i pris. En del blir i stället dyrare. I Prisjakts undersökning av 12 000 produkter gick 20 procent av produkterna upp i pris under förra årets mellandagsrea. Samtidigt blev 34 procent av produkterna billigare.

– Om en prissänkning inte är bra nog kan man lika väl vänta, många varor sjunker nämligen i pris under 2019 när nya produkter lanseras på marknaden, säger Carl Vult von Steyern i pressmeddelandet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro