ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskarna om ishockey-VM – majoriteten ointresserade

Filip Häggberg · 22 Apr 2018
Uppdaterad 22 Apr 2018
Oliver Ekman Larsson är en av flera NHL-proffs som sagt ja till VM-spel.

Oliver Ekman Larsson är en av flera NHL-proffs som sagt ja till VM-spel. Foto: IBL


Om knappt två veckor är det nedsläpp mellan Sverige och Vitryssland i VM-premiären. Men Tre Kronor kan inte räkna med stöd från hela svenska folket, visar en undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan rapporterade Metro om en Epinion-undersökning, gjord på uppdrag av det internationella ishockeyförbundet, som visade att bara var femte svensk visste att Sverige är regerande världsmästare i ishockey.

Nu visar en Yougov-undersökning, gjord på uppdrag av Metro, att intresset för årets mästerskapet är lågt.

På frågan ”I vilken utsträckning är du intresserad av ishockey-VM?” svarade över hälften, 56 procent, att de inte hade något intresse alls eller ett lågt intresse för årets turnering i Danmark.

Bara 23 procent av svenskarna är i mycket hög eller ganska hög utsträckning intresserade av världsmästerskapet.

Ishockey-VM spelas, till skillnad från flera andra stora idrotter, en gång varje år. Det är för ofta, tycker två av fem svenskar, enligt undersökningen. Var tredje anser att det är lagom ofta.

Hur tror vi att det går för Tre Kronor i Danmark då? Hälften av svenskarna har ingen aning. Det vanligaste svaret förutom ”Vet ej” är att Sverige tar en bronsmedalj (15 procent). Sju procent tror att Tre Kronor tar ett andra raka VM-guld.

Av de 23 procent som är intresserade av VM i någon mån tror de flesta, 26 procent, att det blir silver för Tre Kronor.

I VM tillhör Sverige grupp A tillsammans med Frankrike, Ryssland, Schweiz, Slovakien, Tjeckien, Vitryssland och Österrike. De fyra bästa lagen tar sig vidare till kvartsfinal tillsammans med de fyra bästa lagen från grupp B. Sveriges premiärmatch mot Vitryssland börjar 20.15 den fjärde maj.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro