ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskarna som är fast i London

Anna Norberg · 11 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Ovissheten var stor på brittiska flygplatser under gårdagen, och obehagliga löpsedlar mötte strandsatta och förvirrade resenärer.

Ovissheten var stor på brittiska flygplatser under gårdagen, och obehagliga löpsedlar mötte strandsatta och förvirrade resenärer. Foto: Anna Norberg


klar

Artikellänk är kopierad

Det rådde kaos på brittiska flygplatser i går. Värst drabbat var Heathrow. Många resenärer som åkt dit var tvungna att vända tillbaka till London efter flera timmars oviss väntan. Bland dem fanns svenska Marie Rönn från Enköping och Lena Sundvall från Hudiksvall. – Vi har suttit där ute hela dagen och väntat, säger Marie Rönn till Metros reporter på Paddington Station i London.

FLYGET ställdes in Deras flyg skulle ha gått klockan 14, men gick aldrig. Flygbolaget bokade ett nytt flyg åt oss på lördag, men i morse tyckte de ändå att vi skulle åka ut till flygplatsen och se vad som hände. De visste inte själva om flygen skulle gå. På Heathrow var det kaos. – Det var massor av folk där och ingen visste någonting. Det var inte så farligt för oss, utan det är värre för alla barnfamiljer. Och jag tycker synd om personalen, eftersom de inte heller visste någonting.

"DET ÄR OLUSTIGT" Trots att säkerhetsnivån har höjts till högsta möjliga på brittiska flygplatser är Marie Rönn och Lena Sundvall inte oroliga för att flyga. – Visst är det olustigt, säger Lena Sundvall. – Men man kan inte oroa sig för mycket, för då kommer man ingenvart, säger Marie Rönn. Väl tillbaka i London är Marie Rönn och Lena Sundvall, som väldigt många andra resenärer, nu tvungna att hitta någonstans att bo för de extra nätterna. – Vi hann checka ut från hotellet i morse, innan vi fick veta vad som hade hänt. Familjen Heltne från Norge är också strandsatta i London efter semestern. I går eftermiddag befann de sig på Paddington Station och visste inte om de skulle sätta sig på tåget ut till Heathrow eller inte. – Vi vet inte om vårt flyg kommer att gå eller inte. Vi har försökt ringa flygbolaget hela dagen, men det har varit omöjligt att komma fram, säger Majbritt Heltne.

"VET INTE VAD VI SKA GÖRA" Familjen lyckades ta sig till British Airways kontor vid Piccadilly Circus i stället. – Men där kunde de heller inte ge några svar. Nu vet vi inte vad vi ska göra. Trafiken till och från flygplatserna drabbades av förseningar, men utöver det fungerade det som vanligt i London. På tunnelbanan avråddes folk från att försöka ta sig ut till flygplatserna. De flesta resenärer som återvände till Paddington Station från Heathrow verkade ta situationen med ro, trots svårigheter med att få information.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Norberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro