ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskarna som tävlar i spel

Anders frick & Miriam Olsson · 12 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Stockholmsstudenterna Karl Palmskog, John-Philip Johansson och Damir Cancar hjälper spelintresserade svenska studenter ut i världen, genom att arrangera Swedish Game Awards.

Stockholmsstudenterna Karl Palmskog, John-Philip Johansson och Damir Cancar hjälper spelintresserade svenska studenter ut i världen, genom att arrangera Swedish Game Awards. Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

SPELTÄVLING. På spelutvecklarkonferensen i San Francisco är det inte bara företag som visar upp sig. Ett av de udda inslagen är några svenska studenter, som missionerar om tävlingen för svenska spelutvecklare - Swedish Game Awards.– Det här är en unik tävling på så vis att både arrangörer och deltagare består av spelintresserade studenter, säger John-Philip Johansson, som själv pluggar datateknik på KTH.Tillsammans med sina kompisar Karl Palmskog och Damir Cancar i KTH:s entreprenörsskapsförening Excitera åker han runt för att berätta om tävlingen och visa upp tidigare års bidrag. Ett av syftena med tävlingen är att hjälpa spelutvecklande studenter att komma in i branschen, och flera av dem som tidigare varit med och tävlat har senare fått jobb inom spelindustrin.– De som förra året vann pris för bästa spelidé jobbar till exempel nu på Avalanche Studios, säger Damir Cancar, som vanligtvis pluggar juridik på Stockholms universitet.Det som började som en idé hos några studenter på KTH har nu vuxit till Sveriges största tävling för spelutvecklare. Tävlingen arrangeras för femte året i rad, och man räknar med drygt 250 deltagare. Förutom äran och möjligheten att få ett intressant jobb på något av världens hetaste spelföretag, så tävlar deltagarna också om en prissumma på 130 00.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders frick & Miriam Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro