ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Svenskarna: Så mycket pengar kommer vi lägga på julklappar

Filip Häggberg · 26 Nov 2017
Uppdaterad 26 Nov 2017
Ett par tusen lägger svenskarna i snitt.

Ett par tusen lägger svenskarna i snitt. Foto: Shutterstock/IBL/Fredrik Sandberg/TT


Över 2000 kronor. Så mycket pengar planerar svenskarna att i genomsnitt spendera på julklappar i år, visar en undersökning från Yougov. Mindre än var tionde planerar att handla för mer än 5000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Snart börjar de mest hysteriska julklappsveckorna. Av de svenskar som planerar att handla julklappar i år uppger nästan 40 procent att de kommer att göra det under de tre första veckorna i december. Det visar en undersökning från Yougov, gjord på uppdrag av Metro.

Men hur mycket pengar planerar vi att spendera?

I genomsnitt kommer de svenskar som planerar att köpa julklappar lägga 2262 kronor, enligt Yougov-undersökningen.

De flesta, 22 procent, planerar att spendera mellan 1001 och 2000 kronor. 18 procent uppger att de kommer lägga mellan 501 och 1000 kronor på julklappar.

Färre än var tionde av de svenskar som kommer att köpa julklappar planerar att lägga mer än 5000 kronor. Ännu färre uppger att de kommer att spendera under 500 kronor.

Hur mycket pengar planerar du att lägga på julklappar i år?

pil
Om undersökningen

Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 17-20 november 2017. 1524 personer har genomfört undersökningen.

Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval.

YouGovs onlinepanel i Sverige bestående av 60 000 förrekryterade kvinnor och män i åldrarna 18+ som vill delta i undersökningar. Panelen är en så kallad accesspanel.

Källa: Källa: Yougov

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro