ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskarnas "mörka" hemligheter ställs ut

Anders Göransson · 13 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012
Pernilla Klingofström, muséichef, och Malin Valentin, kommunikationsansv,  kollar på några av vykorten i utställningen ”Svenska hemligheter” som öppnar för allmänheten på lördag på Postmuseum i Stockholm. 

Pernilla Klingofström, muséichef, och Malin Valentin, kommunikationsansv,  kollar på några av vykorten i utställningen ”Svenska hemligheter” som öppnar för allmänheten på lördag på Postmuseum i Stockholm.  Foto: Urban Brådhe


Somligt är så pinsamt att man inte vill berätta ens för nära vänner. Men på Postmuseum ställs hemligheterna ut för alla som vill se.

klar

Artikellänk är kopierad

Den genanta kroppsliga defekten som du alltid dolt, de pinsamma förbjudna känslorna, det där lagbrottet i ungdomen som du fortfarande känner skam över. Postmuseum i Gamla Stan i Stockholm har samlat in svenskarnas hemligheter i form av anonyma vykort, och ställer ut dem.

–Vi samlar in hemligheter från alla som vill bidra. Vi vet inte riktigt vart det här tar vägen, det är det som är spännande, säger museichefen Pernilla Klingofström.

Trots allt bloggande, twittrande och statusuppdaterande finns det vissa detaljer ur våra liv som vi inte gärna avslöjar. Men på ett anonymt vykort, omöjligt att spåra, kan även ljusskygga tankar uttryckas – och sådana har strömmat in i hundratal till utställningen ”Svenska hemligheter”.

– När man är helt anonym är det lättare att bjuda på en hemlighet som ligger och skaver lite grann, sådant man inte skulle skriva i en statusuppdateringar.

Hemligheter som kommit in är av helt olika karaktär och det är både vuxna och barn som skrivit – något som framgår av handstilarna. Utställningen öppnar för allmänheten på lördag.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro