ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskars värsta Airbnb-historier: Hela jag var täckt av hundblod”

Tomas Lundin · 3 Sep 2015
Uppdaterad 3 Sep 2015

Foto: All Over Press/Arkiv


Sedan starten 2008 har miljontals nätter förmedlats via Airbnb, sajten som låter dig hyra och hyra ut lägenheter eller rum till turister. Inte konstigt att alla inte blir perfekta. Här är några svenska hyrare och uthyrares egna upplevelser som återberättats för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin möttes av det här efter att ha hört att lägenheten ”var trasig” och de måste flytta.
Elin möttes av det här efter att ha hört att lägenheten ”var trasig” och de måste flytta.Foto: Privat

Elin, 32: ”Vi teg och led”

Nästan alla lägenheter jag hyrt på Airbnb har varit toppen. Upplevelsen i Kiev var dock inte lika positiv. Vi åkte till adressen men hur vi än letade hittade vi inte rätt hus. Till slut dök kvinnan som hyrde ut upp. "Apartment broken, you live here" sa hon och vi visades istället in i ett riktigt skabbigt hus: Trapphuset såg ut som en jordkällare, det satt galler för fönstren, hiss saknade tak(!), det var svartmögel i hela badrummet plus att toadörren inte gick att stänga. Vi teg och led.

Jonathan, 27: ”Det var spya i duschen”

Jag hyrde ut min lägenhet till ett ungt par från Madrid. De var jättetrevliga och jag fick öva min spanska lite med dem när jag lämnade över nycklarna och visade dem det viktigaste. När jag fick tillbaka lägenheten efter tre dagar var det lite värre. Utöver det skitiga golvet var det sminkfläckar på mitt bord, de hade brutalt skrapat sönder min teflonpanna med en gaffel – jacken var flera millimeter djupa så de måste verkligen ha hatat Jamie Oliver – och någon hade spytt i duschen och glömt att torka av den närliggande toalettstolen som var sprinklad med kräks. Men jag har fortfarande tro på mänskligheten.

► LÄS MER: ”Han åt upp all min mat ” – svenska tjejers värsta Tinder-historier ► LÄS MER: ”Hon kunde varit min mamma” – svenska killars värsta Tinder-historier

Sofia, 24: ”Vi steppar in i en förfest”

Vi hade bokat en lägenhet inför Way out West förra året! Glada och förväntansfulla kom vi på eftermiddagen dagen innan festivalen fram till Göteborg och ringde på dörren. Den öppnas och vi steppar in i en förfest – två uppenbart berusade brudar som röker i lägenheten. De börjar prata om kvällens festplaner, sina ex, planerade drogintag och undrar om det är okej att de kommer tillbaka senare på kvällen. I diskhon i köket tronar ett diskberg, som hon säger att vi kan diska upp eftersom vi får bo där. På sovrumsgolvet ligger en hög med henne otvättade kläder ”som kan ligga kvar där”. Jag byter om och en av brudarna börjar ragga på min kompis. Vi bestämmer oss för att dra, hon skriker på oss genom fönstret. Försöker anmäla till airbnb – inga pengar tillbaka. Det slutade med att vi fick klämma oss in hos olika kompisar, och hade en lyckad vecka ändå!

Petter, 32: ”Hela jag var täckt av hundblod”

Jag och min sambo skulle hyra ett hus i Venice Beach i Los Angeles. När vi mötte upp ägaren för att hämta nyckeln blev jag överrumplad av hans två enorma Scooby Doo-hundar. De var helt galna och hoppade och skulle leka. Jag gillar hundar och var inte sen att spela med. Efter några sekunder märkte jag dock att något var fel. Jag hade blod på händerna. Och på tröjan. Och på byxorna. Hela jag var täckt av hundblod. Vår hyrbil som stod precis bredvid hade fått blodstänk på hela sidan. En av byrackorna visade sig ha eksem och hade kliat sönder hela sig själv, men massiv blodsutgjutelse som resultat. Ägaren blev helt vit i ansiktet. Jag tog en lång dusch så fort vi kom in i huset.

Har du fler historier? Mejla!

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro