ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenske Arash stor i världen

Moa Stridde · 28 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Arash skulle gärna spela i Iran, men får inte. – Västerländsk musik är inte tillåten, men jag hade gjort allt för att få åka dit och spela. Kanske någon gång i framtiden, säger han.

Arash skulle gärna spela i Iran, men får inte. – Västerländsk musik är inte tillåten, men jag hade gjort allt för att få åka dit och spela. Kanske någon gång i framtiden, säger han. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Utsålda arenor, shower med 50 Cent och Kanye West och samarbete med Shaggy. Fyra år efter succésingeln ”Boro Boro” är Malmökillen Arash storstjärna utomlands.– I Tadzjikistan fyllde jag tre fotbollsarenor på två dagar, säger Arash Labaf, 31.

Debutplattan med singeln ”Boro Boro” blev en stor hit och såldes i 800 000 ex­emplar världen över. Nu kommer uppföljaren ”Donya”, som redan har sålt guld i Slovakien och Tjeckien. – ”Donya” betyder ”världen” på persiska. Skivan är influerad av flera kulturer, säger Arash.

Titelspåret gästas av självaste Mr Lova, Lova – den jamaicanska reggaestjärnan Shaggy.– Det tog ett tag att lära känna honom, han är ju en superstar. Men nu har vi festat ihop till klockan sex på morgonen. Han är en jätteskön kille, säger Arash.

Trots stora framgångar utomlands för Arashs orientaliska popmusik är det ironiskt nog hans två hemländer som sackar efter. I Sverige har singeln inte fått jämförelsevis så mycket uppmärksamhet som utomlands. I Iran får Arash inte ens spela.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Stridde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro