ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenske Arvid var på plats

Tomas Lundin · 16 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

NÄRA. Svenske Arvid är student vid Virginia Tech och läser Matematik och Ingenjörsämnen. I går kom han med buss till skolan klockan 9.30 för att träna tennis. Ungefär samtidigt utspelade sig det andra skottdramat bara ett hundratal meter därifrån.

– Jag hade inte hört den första varningen som skolan hade skickat ut efter de första skotten, så jag förstod inte varför det var så folktomt på skolgården, säger Arvid till Metro.se.

Arvid och hans skolkamrater fördes in i ett klassrum och fick inte gå därifrån så länge skytten var lös. När han och hans kamrater förstod omfattningen – att det var tiotals kamrater som var döda – var det en stor chock.

– Jag tror inte jag har fattat riktigt vad som har hänt ännu. Det kommer ta tid att förstå att 32 av mina skolkamrater inte kommer tillbaka. Det är ingen av mina närmaste kompisar som har skjutits, men det är säkert flera kompisars kompisar, säger Arvid.

Pappan, som befinner sig på fotbollsresa i Spanien, fick nyheten om massakern när en tidningsreporter ringde.

– Jag blev lite kallsvettig när jag fick höra om det. Det var en stor lättnad när jag sedan fick höra att han mådde bra, säger pappan till Metro.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro