ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenske onanisten som blev en världsnyhet

Peter Lindholm · 20 Sep 2013
Uppdaterad 21 Sep 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Ett land där det är tillåtet att blotta sig och onanera offentligt. Det är den nya bilden av Sverige som sprider sig som en löpeld över hela världen.

Lättklädda filmer gjorde Den svenska synden till ett internationellt begrepp i slutet av 1960-talet.

När begreppet gör comeback i världen handlar det inte längre om sexuell frigjordhet, utan snarare om sexuell olämplighet.LÄS MER300 personer ha sex – i deras källare"Nyhet" om man som hade sex med getingbo gör succé

Det började med att lokaltidningen Mitt i Stockholm rapporterade om en dom mot en 65-årig som vid Hökarängsbadet setts utföra onanirörelser nära vattnet med byxorna neddragna.

Södertörns tingsrätt ansåg det ”bevisat att mannen blottat sig och onanerat vid det aktuella tillfället”, men friade honom från ofredande eftersom han inte riktade sig mot någon specifik person.

Nyhetssajten The Local  översatte nyheten till engelska – och sedan var så att säga 65-åringens kulor i rullning.

Historien sprids just nu över hela världen. Och för varje gång nyheten översätts till ett nytt språk skruvas den till och växer lite extra.

Regeringens försök att lansera begreppet ”Matlandet Sverige” är som bortblåst. Nu talar alla istället om Onanilandet Sverige, ett land där det är fritt fram att masturbera överallt.

”Sverige tillåter offentlig onani”, skriver exempelvis nyhetsmagasinet Time. Och samma rubrik hittar man i medier på tyska, spanska, kinesiska, hebreiska och massor av andra språk.

För brittiska Daily Mail var nyheten så intressant att den illustrerades med en karta som pekade ut Drevviken, den historiska platsen för det inträffade.

På Daily Motion har man gått ett steg längre. Där finns en animerad film om som fantasifullt skildrar hela händeseförloppet, från strand till domstol, och drar dessutom in Ikea i syndafallet.

Även våra grannländer har fläckats ned av den här historien. I amerikansk online-tv har man i sammanhanget döpt om Skandinavien till Scandalnavia.

Allra längst har det gått i Sydamerika. Där lyder rubriken i dagstidningen Larazon: ”Depraverade Europa: Inget brott att onanera offentligt eller strosa naken”.

Domslutet väcker inte bara stor förundran, utan också upprörda känslor. Polska katoliker att rasar och kallar domen för skandalös. På religiösa sajten End Time Headlines, som tolkar nyheter ur ett profetiskt perspektiv, ser läsarna det som ett tecken att Sodom och Gomorra åter närmar sig. "Sjukt och motbjudande!!! Bara djur gör sådana saker!!!" kommenterar en läsare.

En enda onanist har således påverkat omvärldens bild av Sverige och svenskarna.

Utrikesdepartementet och Visit Sweden (som ägs av staten och svensk turistnäring och har som uppgift att marknadsföra Sverige som resmål) vill inte kommentera om de tror att detta kommer att påverka deras arbete eller landets anseende.

En sak är dock säker. Trots domen är det fortfarande inte okej att onanera offentligt i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro