ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensken med 63 förnamn nöjer sig med att kallas Papa Long Nameh

Patrick Ekstrand · 30 Jun 2014
Uppdaterad 30 Jun 2014

Kim-Jong Sexy Glorious Beast Divine är bara några av förnamnen en stockholmare har skaffat.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Skärmdump

Länet betydande för barnets namn Namnen ser ut att vara hämtade på måfå ur något uppslagsverk, men de är mer genomtänkta än så. – Jag satt och skrev ner några väl valda namn som jag tycker passar bra på mig. Jag ville ha världens längsta namn. Papa Long Nameh bekräftar också att kombinationen Uno Master är genomtänkt. – Jag är jävligt bra på Uno. Metro avstår från att fråga om detsamma gäller kombinationerna Sexy Glorious Beast, Divine Dick och Arse Hole. Mannen, som är rörmokare, säger att det inte är otänkbart att han kommer att använda sig av alla sina namn i firmanamnet. – Men då måste man ha en väldigt lång bil för att få plats med allt. En och annan passkontrollant lär också höja på ögonbrynen när de ser hans pass. – Där står det Kim-Jong och en massa bokstäver, men inte ens alla. Att byta namn är inte särskilt svårt. Man gör det antingen via Skatteverket eller Patent- och registreringsverket (PRV). Vart man vände sig beror på om man vill byta alla sina namn eller bara några. Om man vill behålla ett av sina gamla förnamn kontaktar man Skatteverket. Papa Long Nameh fick skicka in sin ansökan till PRV. Ansökan kostar 1 000 kronor oavsett hur mpånga namn man vill ha. Sedan granskar en handläggare alla namnen för sig för att se om de är okej, förklarar Marie-Louise Orre, jurist på PRV. – Man granskar namnen var för sig, säger hom om hur kombinationerna Sexy Glorious Beast och Arse Hole passerade systemet som ska fånga upp namn som anses vara allt för anstötliga. – Om någon till exempel heter Vers i efternamn så får den personen byta namn till Per, säger Orre och konstaterar att den kombinationen också får en inte särskilt trevlig innebörd. – Men det finns ingen laglig grund att avslå begäran. Det finns namn som anses oacceptabla, men samtidigt finns domar i Regeringsrätten som har godkänt allt från traditionella kvinnliga namn på män och till och med namn med bara en enda bokstav.

Mycket talar för att rörmokaren Papa Long Nameh har Sveriges längsta namn, men det rekordet ryker så snart någon annan skickar in en ansökan med ännu fler namn eftersom det inte finns något juridiskt hinder att ha hur många man vill. Och en ansökan kostar som sagt var 1 000 kronor per ärende – förutom bläckkostnaden som kan bli rejält hög.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro