ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensken tar den längsta semestern

Lars Carlsson · 10 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Anders Wiklund/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

SOMMAR. Sex av tio svenskar tänker åka utomlands på semestern i år. Jämfört med andra européer semestrar vi dessutom länge. Och ofta. Det framgår av Metros nya semesterenkät. Metro Life Panel har genomfört en stor undersökning där Metros läsare från sex europeiska länder tillfrågats om sina semestervanor.

Nederländare och italienare är villigast av alla att åka utomlands på semestern i år (76 respektive 72 procent). Detta kan jämföras med portugiserna (39 procent) och svenskarna (65 procent). Svensken semestrar däremot längst av alla. Medan endast var tionde italienare semestrar längre än tre veckor svarar 42 procent av svenskarna att de gör det. Och vi semestrar gärna ofta. En kortare tripp någonstans lockar svensken. Vi gör gärna sex eller fler korta resor varje år, jämfört med de mindre benägna fransmännen och nederländarna.

När det gäller att verkligen ta ut sin semester så är danskarna bäst i klassen. 82 procent av de danska Metro-läsarna svarar att de utnyttjar sin årliga semester, jämfört med svenskarna, av vilka endast 42 procent svarar ja. I Danmark är ledighet högst prioriterat. Endast 15 procent av danskarna har någon gång ställt in semestern på grund av arbetet. I Portugal svarar 40 procent att jobb gått före semestern.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro