ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskens fredagsmys: Pizza, godis och sex

Anneli Wikström · 1 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Pizza, lösgodis och underhållning på tv. Så ser en typisk svensk mysfredag ut. Fast i Småland kryddar man gärna det hela med sex också.Efter en lång arbetsvecka vill så många som två av tre svenskar koppla av och mysa på fredagskvällen. Och när svensson ska mysa då står tv:n i centrum. Familjen eller vänner samlas, ser på underhållningsprogram och mumsar lösviktsgodis. Det visar en undersökning gjord av Boxer.

Pizza är den klart populäraste maten på fredagskvällen tätt följd av ostbricka. De som har passerat 50-års strecket sköljer gärna ned ostarna med ett glas vin.

Undersökningen visar vidare att de som bor i glesbygden myser mest. Eller rättare sagt så verkar det vara i Småland där man tagit mest till vara på begreppet mysfredag. Där kryddar man ofta tv-kvällen med lite sex i soffan.

Hela 20 procent av smålänningarna ägnar sig åt intima fysiska aktiviteter samtidigt som de tittar på tv. Det kallas simultanförmåga.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro