ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskhoppen att hålla koll på i helgens turneringar på DH

Erik Glanell · 30 Nov 2017
Uppdaterad 2 Dec 2017
MODDII, Armada, Android och Pieliedie är några av Sveriges starkaste kort under turneringarna på Dreamhack Winter.

MODDII, Armada, Android och Pieliedie är några av Sveriges starkaste kort under turneringarna på Dreamhack Winter. Foto: Dreamhack, Simon Engstrand, TT


Har du missat vilka spelare som representerar de blågula färgerna i tävlingarna under Dreamhack Winter. Metro Esport bjuder här på en guide till svenskhoppen i de några av största esportsturneringarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan ”Pieliedie” Åström, Dota 2

Fnatic är knappast favorittippade när Dreamhack bjuder upp till major-dans på Dota-scenen. Lagets svenske support-spelare Johan ”pieliedie” Åström uppgav själv till Metro Esport att förväntningarna inte är särskilt uppskruvade. Med det sagt, när hade det funnits ett bättre tillfälle att slå världen med häpnad än inför publiken på hemmaplan?

Andreas ”MODDII” Fridh, Counter strike

Fnatic tvingades lämna återbud av personliga skäl. Det betyder att det även här endast finns en svensk i Counter strike-turneringen. Andreas ”MODDII” Fridh och hans Heroic ligger ständigt och bubblar precis utanför den absoluta världstoppen. Årets lag i Dreamhack Open lämnar dock fältet öppet och med en vältajmad formtopp har Heroic goda chanser.

LÄS MER
Beskedet: Dreamhack flyttar succéturneringen till Stockholm

Adam ”Armada” Lindgren, Super smash brothers

Armada har genom åren prenumererat på guldmedaljer i Super smash brothers. Han är en gigant på toppen av världsrankingen som kommer till Dreamhack Winter för att försvara förra årets vinst. Med avsaknad av stora namn som amerikanernaJuan ”Hungrybox” Debiedma och Jason ”Mew2King” Zimmerman skulle det mycket väl kunna bli en ett svensk derby i finalen där i så fall William ”Leffen” Hjelte sannolikt står för motståndet.

pil
Andra svenskhopp i SSBM:

William ”Leffen” HjelteAndreas ”Android” Lindgren (bror till Armada)Jacob ”Daydee” StenbergChristopher ”Humpe” FalckLucas ”Zoler” BlomgrenRobin ”FA0” CastlinJohn ”JohnnyFight” RundlöwJadde

Johan ”Toxjq” Quick, Quake

Quake är tillbaka och med det även den gamle stjärnan Johan ”Toxjq” Quick. 33-årigen från Norrköping, känd för sitt makalösa aim, är en av två svenskar som möter stora delar av Quake champions-världselit. Turneringen bäddar för flera klassiska möten á la 2000-tal.

pil
Andra svenskhopp i Quake Champions

Sebastian ”Spart1e” Siira

Elliot ”Fluffy” Karlsson, Hearthstone

Allas våran Jon ”Orange” Westberg saknas. Däremot har han varit med och drillat lekar tillsammans med Crowns-spelaren Elliot ”Fluffy” Karlsson inför kampen i årets Hearthstone Grand Prix. Orange uppgav på Twitter att han var nöjd med förberedelserna. Nu gäller det bara för Fluffy att ta detta i mål.

pil
Andra svenskhopp i Hearthstone:

Jeffrey ”sjow” BrusiElias ”Bozzzton” SibeliusJesper ”Freakeh” EricssonPeter ”Deathboose” Laihinen

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro