ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskt guldläge i seglingen

Mats Jonsson · 20 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fredrik Lööf och Anders Ekström har seglat riktigt bra i sin starbåt och är storfavoriter till att ta guldet i torsagens medaljrace. 

Fredrik Lööf och Anders Ekström har seglat riktigt bra i sin starbåt och är storfavoriter till att ta guldet i torsagens medaljrace.  Foto: Scanpix


Sveriges första guld i Aten kan bli ett faktum på torsdagen

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges första guld i Peking är mycket nära. Segelarduon Fredrik Lööf och Anders Ekström i starbåt är i guldläge inför slutseglingen, där det i praktiken handlar om att komma före Storbritannien i medaljracet.Som vi har väntat och fått se på när andra länder fått ta emot guldmedaljen. Men snart kan också "Du Gamla du fria" höras borta i Quingdao, där de olympiska seglingarna går av stapeln. Fredrik Lööf och Anders Ekström har nämligen skaffat sig ett drömläge inför torsdagens medaljsegling i Starbåtsklassen.Bara ett enormt oflyt skulle hindra svenskarna från att säkra guldet. Förutsättningarna är sådana att fransmännen som ligger fyra måste vinna seglingen, samtidigt som svenskarna kommer sist. Och som om det inte vore nog måste också Brasilien och Storbritannien segla bättre än svenskarna för att det inte ska bli svensk medalj. Tre seglingar avgjordes på onsdagen, för att hinna ikapp det tidigare stympade programmet. Svenskarna slutade tvåa bakom Storbritannien i onsdagens första segling, sedan blev det seger i den andra före just Storbritannien. I den tredje och sista seglingen gick det tyngre och svenskarna slutade sjua, med britterna alldeles före. Britterna slog svenskarna i två av tre seglingar på onsdagen, vilket kan ses som lite oroväckande, då svenskarna måste ha britterna bakom sig för att säkra guldet.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro