ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskt silver i cykling

Mats Jonsson/Kristoffer Ruckemann · 10 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Emma Johansson, till vänster, räckte inte till i spurten mot brittiskan Nicole Cooke 

Emma Johansson, till vänster, räckte inte till i spurten mot brittiskan Nicole Cooke  Foto: Scanpix


Emma Johansson tog Sveriges första medalj

klar

Artikellänk är kopierad

Silvermedalj!Emma Johansson från Sollefteå tog Sveriges första medalj i OS i Peking. Hon fick ge sig i spurten i linjeloppet mot brittiskan Nicole Cooke men svenskan gjorde en insats som bär bragdens stämpel.

Susanne Ljungskog var det största svenska hoppet i damernas linjelopp på cykel i Peking. Men det blev en annan svenska som lät tala om sig.24-åriga Emma Johansson från Härnösand hängde bra med i loppet hela tiden och med dryga milen kvar gick hon loss tillsammans med fem andra cyklister, samtidigt som Susanne Ljungskog valde att sitta kvar nere i klungan. När upploppet nalkades var det bara tre kvar i utbrytargruppen och Johansson såg för ett ögonblick att ha greppet om guldmedaljen men fick ge sig mot brittiskan Nicole Cooke i spurten på det korta upploppet. - Det här var riktigt härligt - hon gör en fantastisk insats, säger Madeleine Lindberg, som var med och kommenterade loppet i SVT. Förhållandena var direkt vidriga med hällregn och åska i luften och det var många som hade stora problem att klara de yttre betingelserna. Tyskan Judith Arndt tillhörde favoriterna och gjorde ett stort jobb i klungan för att hämta in utbrytningar men mot slutet av loppet kroknade hon fullständigt och verkade ha det svårt under de svåra förhållandena. Men regnet verkade inte störa Johansson nämnvärt. Hon såg hela tiden att ha en bra position i loppet och såg inte ut att förivra sig i onödan. Hon ställde sig på pedalerna i den tunga stigningen bara några kilometer före målet och kämpade sig till en fint utgångsläge inför spurten. Där valde hon att köra närmast staketet till vänster, där spanjoren Samuel Sanchez så lyckosamt hittade utrymme för att ta hem herrarnas linjelopp men för Johansson räckte det inte ända fram till den ädlaste medaljen.Susanne Ljungskog slutade 21:a och Sara Mustonen, som var med om en otäck vurpa körde i mål som 56:a.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson/Kristoffer Ruckemann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro