ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskt silver i sushi-vm

metro · 25 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Linnea S Arbab


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Linnea S Arbab

Svenske Sayan Isaksson tog silver i sushi-vm. För andra året på rad platsar en svensk bland de ansedda Seven Sushi Samurai.

I den exklusiva skaran som röstas fram genom sushi-vm i London ingår på nytt en svensk. Förra året tog skånske Pontus Johansson andraplatsen och i årets tävling gick silvret till Sayan Isaksson på Råkultur i Stockholm.– Det är en otrolig ära att bli inbjuden till tävlingen och när jag märkte att juryn gillade oss kände jag att det skulle gå bra. Vi blev bara slagna av en japan så det känns helt okej, säger han.Under tävlingen lagade Sayan Isaksson 350 bitar rimmad lax inlindade i sjögräs på 90 minuter. – Jag har bara jobbat med sushi sen i mars men det gick bra, till hjälp hade jag sushichefen på min restaurang.Att svensk sushi skulle vara bland den bästa i världen håller han dock inte med om.– Vi har mycket att lära oss om ödmjukhet och kreativitet, bra sushi handlar om mer än lax och avokado.

Daniel Boman

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro