ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskt universitet bland de 10 bästa – i hela Europa

Filip Häggberg · 10 Mar 2016
Uppdaterad 10 Mar 2016
Elva av Sveriges fjorton statliga universitet finns med på listan.

Elva av Sveriges fjorton statliga universitet finns med på listan. Foto: Alamy


Magasinet Times Higher Education har listat Europas 200 bästa universitet. Elva svenska får plats på listan och ett av dem knep en plats bland de tio bästa.

klar

Artikellänk är kopierad

Det brittiska magasinet Times Higher Education rankar Karolinska Institutet som det nionde bästa universitetet i Europa. Tio andra svenska universitet får också plats på listan.

– Det är mycket bra nyheter för Sverige att elva universitet får plats på den här prestigefulla listan. Framgången är del av en större trend i Skandinavien, som tillsammans har 27 universitet på listan, säger Phil Baty, redaktör på Times Higher Education, i ett pressmeddelande.

Uppsala, Lund, Stockholm och Göteborgs universitet hamnar tillsammans med Karolinska Institutet på topp 100, så även Kungliga Tekniska Högskolan.

– Faktumet att elva av Sveriges fjorton statliga universitet är med på listan säger mycket om effektiviteten i landets högre utbildningssystem, säger Torbjörn von Schantz, rektor på Lunds universitet, i ett pressmeddelande.

Storbritannien var landet som skördare flest framgångar på rankingen. Nästan 50 universitet från landet fanns med på listan. Tyskland var näst bäst med 36.

LÄS MER
Nu kan du plugga tacokunskap – på universitetet
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro