ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige är fjärde bäst på Facebook

Martin Eriksson · 6 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Sverige är fjärde bäst på Facebook i världen. På bara några månader har antalet användare mångdubblats. Sett till antalet invånare är det bara Kanada, Norge och Storbritannien som är mer uppkopplade på den sociala nätverkssajten.Enligt Facebooks eget annonssystem finns det 1 005 300 användare i Sverige. Det var i går på eftermiddagen som miljongränsen passerades. - Det låter otroligt, men kan vara sant. Facebooks metod bygger på kritisk massa och när det finns tillräckligt många användare ökar spridningen exponentiellt. Eftersom de skapar ett nyhetsflöde kring de egna vännerna är det rätt svårt att värja sig, när allt fler personliga vänner e-postar inbjudningar från Facebook. Då sajnar man ju själv upp också, säger Metros youtubekorrespondent Nanok Bie.

Enligt de senaste siffrorna skulle alltså 11 procent av svenskarna finnas med i nätverket. Johan Myrberger har uppmärksammat den kraftiga ökningen på sin blogg TheKillerAttitude.com– Man märker själv att det ökar hela tiden. Man hittar fler och fler bekanta där. Facebook är den enda sajten som är riktigt bred just nu – på andra sociala nätverk hittar man betydligt färre som man känner, säger Myrberger.Men jämfört med Kanada och Norge ligger vi i lä – där är cirka 20 procent uppkopplade om man räknar med Facebooks egna siffror. Storbrittanien ligger bara snäppet före 11,4 procent jämför med Sveriges 11 procent.Nanok Bie har en teori om varför svenskarna verkar ta till sig Facebook så snabbt.- Facebook passar ju oss svenskar bra, vi tycker ju det är lite jobbigt att träffas på riktigt och prata med varandra och sådär. Skönt då med Facebook där man kan vara jätteaktiv bland sina vänner och känna sig nöjd och social, utan att ens behöva resa sig ur soffan!

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro