ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige är i schlagerfinal!

Sara Stolt · 22 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sverige är i final! 

Sverige är i final!  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Ukrainas Ani Lorak är också i final.
Ukrainas Ani Lorak är också i final.Foto: SCANPIX
Turkiets Mor ve Otesi gick även han vidare till final.
Turkiets Mor ve Otesi gick även han vidare till final.Foto: SCANPIX
Island – vidare.
Island – vidare.Foto: SCANPIX
Here we come!
Here we come!
Danmarks Simon Mathew är vidare.
Danmarks Simon Mathew är vidare.

Charlotte Perrelli har hållit hela vägen från Karlskrona och vi kan andas ut.Det var den 1 mars, i den fjärde svenska deltävlingen, som hon stod på scen med Hero första gången. Redan då favorittippad som svensk vinnare. Nu, flera deltävlingar och något av en evighet senare, står det klart att hon pallade ytterligare en favorittippning: Sverige gick vidare, och är än en gång med och tävlar i finalen i Eurovision Song Contest. Sajten ESC Today hade i en omröstning bara två timmar innan tävlingen visat att Perrelli höll i favoritskapet, och oddsen vid samma tid pekade också alla i samma riktning: Sverige skulle hamna i topp. Tipsen stämde.När den bevingade kentaur som inledde festivalkvällen lämnat scenen och Island gjort sitt nummer var det Charlotte Perrellis tur. Men trots det tråkiga startnumret lyckades hon efter ett par nervösa sekunder övertyga både europeiska tittarjuryn såväl som en kokande publik (enligt Kristian Luuk ännu större än i tisdags) på Beogradska Arena om att hennes silvriga framträdande hör hemma just där, i finalen, i morgon kväll. Lyckan var påtaglig i Green Room där Charlotte och hennes team nervöst väntat på resultatet. Hon skrek rakt ut av lycka när resultatet äntligen kom och hon räknades upp som sjunde finalist.Svåraste konkurrensen tippades komma från Ukraina, där Ani Lorak plötsligt skaffat en klänning vi sett förut… på Charlotte. Också hon gick vidare efter ett strålande framförande, i sällskap med bland andra de svenskproducerade piraterna från Lettland, Pirates of the Sea, och en 75-årig rappare.Och på lördag är det alltså dags för den stora melodifestivalfinalen. Slutet på närmare fyra månaders oavbruten schlageryra. Den avgörande tävlingen. Charlotte Perrelli är favorittippad även i den.

Hänger du med? Veckan som gått i Belgrad

EBU-generalen Svante Stockselius säger till Expressen att Charlotte Perrellis ”Hero” är ”proffsig, men 20 år för sen.” Svenskans manager tänder till efter festivalchefens uttalande.Schlagerfansen sprider ut att Charlotte Perrelli poserar naken i en serbisk tidning. Men Perrelli är i själva verket klädd i både linne och svenska flaggan på bilderna.Charlotte Perrellis familj fastnar på flygplatsen i Prag och maken Nicola tvingas, på grund av tidsbrist, sätta sig på ett plan till Sverige så fort han landar i Belgrad. Till mångas förtjusning åker Irlands Dustin the Turkey ur tävlingen. Förutom de fem direktkvalificerade länderna säkrar följande länder sina finalplatser efter första semi­finalen: Grekland, Rumänien, Bosnien-Hercegovina, Finland, Ryssland, Israel, Azerbajdzjan, Armenien, Polen och Norge.Kvällstidningarna slår återigen rekord i rubriksättning och påhittighet under schlagerveckan. Vad betyder det att ”sexdansa i nakendräkt”, att vara ”ytterst nära att göra om sin supervurpa”? Vad är ”schlager­huliganer” och ”skräck-semi”?Perrelli och hennes stab är inte nöjda med mickplacering eller öpp­nings­bild. Flera moment får göras om i Belgrad och Charlotte vågar inte hoppas på vinst.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro