ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige är världsmästare efter straffdrama mot Schweiz

David Peterson · 20 Maj 2018
Uppdaterad 20 Maj 2018
Sverige är världsmästare i ishockey.

Sverige är världsmästare i ishockey. Foto: TT


Tre Kronor är världsmästare i ishockey. Rysarfinalen mot Schweiz gick till straffar och både Oliver Ekman Larsson och Filip Forsberg lyckades lura den schweiziska målvakten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var nära att Tre Kronor fick en drömstart i finalen. I stället var det Schweiz som chokade och tog ledningen mot slutet av den första perioden. Men bara en minut senare replikerade Gustav Nyquist.

Även den andra perioden var jämn och inleddes med ett schweiziskt mål. Trots att Tre Kronor pressade på med ett stort antal skott mot mål dröjde kvitteringsmålet till den 35:e matchminuten.

Den tredje perioden ägdes av Sverige. Schweiz åkte på flera utvisningar och Tre Kronor kunde pressa på i numerärt överläge – men något mål blev det inte.

Rysarfinalen gick in i sudden death. Båda lagen såg rejält trötta ut och marginalerna var inte på Sveriges sida som bland annat avslutade perioden med ett stolpskott.

Men i straffläggningen var marginaler med på Tre Kronors sida. Både Oliver Ekman Larsson och Filip Forsberg lyckades lura den schweiziska målvakten och när Nino Niederreiters straffförsök räddades av Anders Nilsson var det klart.

I morgon firas guldet i Kungsträdgården.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro