ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige får automat för bitcoin

Tomas Lundin · 15 Nov 2013
Uppdaterad 15 Nov 2013
Sverige får automat för bitcoin Vissa handlare har valt att göra egna mynt eller snarare poletter som går att lösas in mot varor i deras butik. 

Sverige får automat för bitcoin Vissa handlare har valt att göra egna mynt eller snarare poletter som går att lösas in mot varor i deras butik.  Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Sverige kan bli först i Europa med en automat för den digitala valutan Bitcoin. 19-årige Ludvig ska ställa upp en automat i Stockholm, enligt Sveriges Radio

Den digitala valutan Bitcoin är ett alternativ till vanliga pengar och är inte knuten till något lands valuta. Den kan användas för alla möjliga köp över nätet.

I veckan ställdes den första fysiska automaten för bitcoin upp i Vancouver, Kanada. Ludvig Öberg, 19, har köpt en av de första automaterna som snart ska skeppas iväg. I slutet av året ska runt 40 automater finnas runtom på jordklotet.

– Kul grej, men jag tänker också att just nu är det ganska svårt att få tag i bicoins, och då kan just en bitcoin-automat vara något som hjälper till med det om man lätt kan köpa bitcoins med hjälp av cash, säger Ludvig Öberg till Sveriges Radio. 

Den som vill köpa bitcoins i automaten stoppar in vanliga pengar och får i gengäld bitcoins registrerade på sin mobiltelefon. 

Att äga bitcoins har varit en bra affär för den som hoppade på tidigt. En norrman som köpte för 180 kronor i den då okända valutan 2009 kunde som mest se sin investering stiga till 5,6 miljoner kronor innan kursen sjönk igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro