ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Sverige har den bästa publiken i världen"

Johan Kellman Larsson · 7 Dec 2011
Uppdaterad 7 Dec 2011
Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia kommer att uppträda på festivalen ”Sommerburst” i Stockholm i juni.

Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia kommer att uppträda på festivalen ”Sommerburst” i Stockholm i juni. Foto: Mathias Nordgren


Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia avslöjar i en exklusiv intervju med Metro att han ska uppträda i Stockholm i sommar. Självklart jätteglad”.

klar

Artikellänk är kopierad

Året är 2011 och Sverige är bäst i världen på dansmusik. Lovord och pris har under den senaste tiden regnat över akter som Robyn, Avicii, Rebecca och Fiona och framför allt: Swedish House Mafia.

När Metro når Sebastian Ingrosso, som ingår i den sistnämnda trion, i Los Angeles, har han just fått beskedet om att gruppen är nominerad till en amerikansk Grammy för Bästa dansakt. – Det känns sjukt mäktigt, det betyder oerhört mycket för oss, säger DJ:n och houseproducenten. Gruppen sålde nyligen ut Madison Square Garden, där man framträder den 16 december, på åtta minuter (snabbare än Jay-Z och Justin Bieber).

Metro kan i dag avslöja att Ingrosso kommer att framträda på dansfestivalen ”Summerburst” – ”norra Europas största dansgolv” – i Stockholm i sommar. – Det här kommer från mitt hjärta: Sverige har den bästa publiken i världen, den bästa energin. Så jag är självklart jätteglad över spelningen på ”Summerburst”. I fjol missade jag den tyvärr på grund av att den krockade med min svensexa.

Sebastian Ingrosso har, som han beskriver det, varit med på hela den resa som dansmusiken upplevt de senaste tio åren.  – I slutet av 1990-talet spelade jag på små gayklubbar i Stockholm, inför kanske 50 personer. I dag kan det röra sig om en publik på upp emot 70 000. Utvecklingen för hela genren är enorm. Datorn har blivit den nya gitarren, säger Sebastian Ingrosso.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro