ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sverige krossade Mexiko i måstematchen – klara för åttondelsfinal

Filip Joelsson, Filip Häggberg · 27 Jun 2018
Uppdaterad 28 Jun 2018
Sverige jublar efter Andreas Granqvists straffmål som betydde 2-0 till Sverige.

Sverige jublar efter Andreas Granqvists straffmål som betydde 2-0 till Sverige. Foto: Getty Images


Seger var det enda alternativet för Blågult inför ödesmatchen mot Mexiko. Och laget levererade, och körde över sitt motstånd. 3-0 betyder att Sverige är klart för åttondelsfinal i fotbolls-VM.

klar

Artikellänk är kopierad

Förutsättningarna inför matchen var klara – vid tysk seger mot Sydkorea krävdes det att Sverige också vinner mot Mexiko.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson valde att ge samma elva spelare förtroende som startade i förlustmatchen mot Tyskland i lördags.

– Jag tycker att vi har gjort det bra. Det kanske inte blir någon stor skräll utan ungefär likadant. Sedan måste jag tillägga att de som inte har fått så mycket speltid går ut och gör det bra på varje träning så det är flera som är väldigt nära och knackar på. Men fungerar någonting kanske man inte ändrar så mycket, sa Andersson på presskonferensen inför matchen.

LÄS MER
Landslagets tydliga besked efter hatet mot Durmaz: ”Fuck rasism”

Det visade sig vara ett bra drag. Blågult började klart bäst – och det dröjde bara 15 sekunder innan Mexikos Jesus Gallardo drog på sig matchens första varning.

Och det var bara början. Redan i andra matchminuten var Andreas Granqvist nära att ge Sverige ledningen efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Blågult fortsatte att rada upp chanser i första halvlek. Emil Forsberg fick två bra lägen på halvvolley, men lyckades inte förvalta dem. Marcus Berg fick fritt läge framför mål efter en hörna, men Mexikos målvakt Ochoa räddade.

Och då har vi inte ens nämnt att domaren valde att blåsa bort en misstänkt straff för Sverige. 0-0 i paus.

I andra halvlek fick Sverige bästa, möjliga start. Marcus Berg fick bollen i högerytterposition, slog in bollen som till slut hamnade hos Ludwig Augustinsson. Vänsterbacken sköt 1-0 via Ochoa.

Tio minuter senare var det dags igen. Berg kom fri med Ochoa och fälldes av Hector Moreno. Den här gången pekade domaren Nestor Pitana från Argentina på straffpunkten.

Andreas Granqvist fick, precis som mot Sydkorea i VM-premiären, chansen från elva meter. Det tackade han för, när han vräkte upp bollen i krysset. 2-0 Sverige.

När Mexikos Edson Alvarez olyckligt gjorde självmål efter 74 minuter var det klart – Sverige skulle vinna och därmed kvalificera sig för åttondelsfinal.

3-0-segern innebär att Sverige vinner grupp F. Mexiko blev tvåa, tack vare att Tyskland förlorade mot Sydkorea.

Blågult ställs mot Schweiz i åttondelsfinalen, Mexiko mot Brasilien.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro