ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige liknar allt mer en diktatur”

Anna Westberg · 4 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

– så tycker Metros läsare om avlyssningen

klar

Artikellänk är kopierad

654 personer hade på onsdagsmorgonen deltagit i Metros omröstning ”Är det rätt att Försvarets radioanstalt (FRA) får rätt att avlyssna?”. 81 procent säger nej – 19 procent ja."Fia" tycker att det ska finnas ordentliga skäl till avlyssning:”Sverige liknar alltmer en diktatur. Det heter så tjusigt att vi har demokrati. Vi får snart inte styra över egna tankar i det här landet.Finns det verkligen skäl att avlyssna så OK, men då ska det verkligen finnas skäl. Om detta kommer att utnyttjas för nöjes skull får vi aldrig veta”.”Ett övergrepp”Johannes tycker att förslaget är ett övergrepp: ”Ska de inte öppna alla brev som skickas med snigelpost också, det är en skandal och ett övergrepp på privat livet. I mitt gamla hemland var det straffbart att öppna och läsa andras brev”.”Har du ingenting att dölja…”"Vickan" håller inte med: ”Javisst, detta är skrämmande. Men inte för den "personliga integritetens" skull utanför att det överhuvudtaget skall behövas. Men det gör det. Inte minst för att bekämpa terrorism. Och har du ingenting att dölja, så är ingen intresserad av dina telefonsamtal."Elake Karsten" tycker att det tänket vittnar om okunnighet:

"Storebror ser dig! Är någon förvånad, snarare tvärtom en naturlig utbyggnad av polisstaten och övervakningssamhället. "Jag har inget att dölja så mig spelar det ingen roll" säger den aningslöse och okunnige svensken och ser inte faran i det hela. Det börjar alltid i liten skala och byggs sedan på. De små stegens tyranni".

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro