ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige plockade hem silver i stafetten

Valerie Kaspersen · 17 Feb 2018
Uppdaterad 17 Feb 2018
Kalla tog igen hela 25 sekunder under stafetten.

Kalla tog igen hela 25 sekunder under stafetten. Foto: IBL


Efter en otroligt spännande stafett var det Norge som kom ut som vinnarna. Men Sverige kan glädjas åt en fantastisk prestation och ett silver.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var allt annat än en drömstart för Sverige när Anna Haag körde förstasträckan i stafetten. Hon tappade hela 26 sekunder på ledaren. Sverige låg femma när Charlotte Kalla drog i väg. Men hoppet var inte helt släckt. Kalla tog sig förbi Slovenien, Norge och Finland. När Ebba Andersson stack i väg låg Sverige bara en sekund bakom finskorna.

Det började se ljust ut. När det var dags för Stina Nilsson att åka ut hade Sverige en knapp ledning. Nilsson kämpade på bra, men det räckte inte hela vägen fram. Andersson Efter en intensiv spurt mellan Nilsson och norska Marit Björgen var det Norge som tillslut kammade hem guldet. Haag, Kalla, Andersson och Nilsson blir därmed silvermedaljörer i OS i Pyeongchang 2018.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro