ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige – världens mest kreativa land

Johanna G Jimenez · 7 Okt 2011
Uppdaterad 7 Okt 2011
Modeskaparen Bea Szenfeld är känd för sin förkärlek till oväntade kombinationer.

Modeskaparen Bea Szenfeld är känd för sin förkärlek till oväntade kombinationer. Foto: Eero Hannukainen/All Over Press


Sverige är kreativast i världen – enligt en ny amerikansk rapport. 82 länder jämförs – Sverige toppar.

klar

Artikellänk är kopierad

Kan man tävla i kreativitet? Det kan man, enligt amerikanska Martin Prosperity Institute som listar 82 länder och sätter Sverige i topp.  Genom att jämföra antal sökta patent per capita, öppenhet, tolerans och andelen sysselsatta i kreativa yrken, har forskarna placerat Sverige i toppen enligt ett globalt kreativitetsindex.

Trendsättaren och modeskaparen Bea Szenfeld i Stockholm är känd för sin förkärlek till oväntade kombinationer och blandar hämningslöst material i sina skapelser.Är svenskarna kreativa? – Ja, det tycker jag! Det märks att det finns en lust och en oräddhet inför att göra annorlunda saker, det ser jag hos många formgivare i dag, säger Bea Szenfeld, nu aktuell med kostymen till Lena Ph:s show på Cirkus i Stockholm.Vad är kreativitet för dig? – Det går på autopilot att alltid ha ögonen öppna för att ta in nya element i formgivningen. För mig pågår den kreativa processen, säger Bea Szenfeld.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro