ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige vinner Nordiska Mästerskapet i Hearthstone: “Tror de känner stolthet

Simon Engstrand · 24 Nov 2016
Uppdaterad 11 Jan 2017

Applåder, kramar och hurrande lagkamrater. Det var varma känslor som väntade Peter “Deathboose Laihinen efter att han på torsdagen blev nordisk mästare i Hearthstone.

klar

Artikellänk är kopierad

Norske uppstickaren Thomas “Thomerio” Eriksen blev det sista hindret för DeathBoose i finalen av nordiska mästerskapet på Dreamhack Winter 2016. Förutom heder och ära stod cirka 30 000 kronor på spel, men för svenske spelaren fick bäst-av-fem-serien en ryslig start med första matchen förlorad.

– Jag respekterade inte honom som spelare och fick helt välförtjänt dask. Då sa jag till mig själv att “han är mycket duktigare än du har trott. Fokusera nu och spela ditt bästa, och håller det inte så håller det inte”, säger DeathBoose till Metro.

LÄS MER
Lillie, 26, om klimatet i e-sporten: Kan vara tungt att säga att man är tjej

Där och då tog svensken nya tag. Efter det inledande nederlaget totalvände han på steken och kammade hem tre raka matchen för att säkrade titeln. Allt till ljudet av publikens hurrande och lagkamrater upprusandes på scenen för att kramas.

– Jag frågade Dreamhack innan om de fick springa upp ifall jag skulle vinna. För jag började på rank 18 i Hearthstone Sverige och fick hjälp av andra att ta mig uppåt. Jag är en spelare som växt ur communityn och folk kan tro att det är jag som spelar ensam, men för mig så är det vi allihopa. Det var min lilla dröm att få någon form av gruppbild.

–  Eftersom det är communityn i sin helhet som lärt upp mig så tror jag de känner någon form av stolthet när jag kommer långt. Det hoppas jag verkligen, för jag känner så tillbaka.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag kommer nog bara hålla på dem. Det eller ett körkort

LÄS MER
"Potti": Vill tvätta bort stämpeln om att datorspel inte är något nyttigt
klar

Artikellänk är kopierad

Simon Engstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro