ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverigedemokraterna bakom tårtattacksfilmen

Tina Sayed Nestius · 6 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Sverigedemokraterna som ligger bakom filmen som visade tårtattacken mot Jimmie Åkesson. En film som tidningen Aftonbladet köpte efter budgivning, avslöjar Dagens Media. 

I morse publicerade tidningen Aftonbladet en film som visar tårtningen av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Dagens Media kan berätta att filmen kommer från Sverigedemokraterna själva – och att den köptes av Aftonbladet efter en budgivning där flera medier var inblandade. 

– Ja, det stämmer. Vi hade ett produktionsbolag på plats som filmade i syfte att använda materialet i kommande kampanjfilmer. Vi sålde materialet till Aftonbladet efter budgivning, med det fanns flera intressenter, säger Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen till Dagens Media.

Händelsen där kvinnan attackerade Åkesson fångades av partiets inhyrda produktionsbolag och enligt Dagens Media pågick en intensiv budgivning i natt.

– Jag vet inte exakt vad summan landade på, men vi tackade nej till ett 30 000-kronorsbud. Det är pengar som går till partikassan, säger Martin Kinnunen till Dagens Media.

LÄS MER: ”Sällsynt att tårtattacker påverkar väljarnivå”

LÄS MER: 60-årig kvinna bakom tårtattack

LÄS MER: Andra kända tårtattacker

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro