ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverigedemokraterna jublar över fortsatt blockpolitik

Peter Lindholm · 14 Nov 2013
Uppdaterad 14 Nov 2013

Sverigedemokraterna jublar över att blockpolitiken ligger fast. – Vi är beroende av att blockpolitiken, säger partiledaren Jimmie Åkesson till Dagens Industri.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Socialdemokraterna gick i förra veckan ut med att de ville skrota blockpolitiken och öppnade upp för ett samarbete med alla riksdagspartier – utom Sverigedemokraterna. Men inviten nobbades stenhårt av Folkpartiet och Centerpartiet. – Pinsamt, sade till exempel FP-ledaren Jan Björklund.

►Kvinna kastade tårta på Jimmie Åkesson►Tårtkvinnan hotas efter attacken på Åkesson Att allianspartierna vägrar skaka Stefan Löfvens utsträckta hand får Sverigedemokraterna att applådera med sina. – Vi är beroende av att blockpolitiken består i någon mening för att få den här vågmästarpositionen, säger partiledaren Jimmie Åkesson till Dagens Industri. Han påstår att Sverigedemokraterna har ett inflytande i riksdagen, trots att de andra partiernas utfrysningsförsök.Står block mot block måste de andra partierna förhålla sig till deras åsikter. Åkesson hävdar att det därför finns ett stort intresse av att prata ihop sig med Sverigedemokraterna bakom stängda dörrar . – Vår målsättning är att få så mycket inflytande som möjligt i våra profilfrågor och då får vi spela med det vi har. Partiets egna interna problem, med återkommande skandaler och utslutningar, vill Jimmie Åkesson tona ned. Som Aftonbladetsavslöjande i veckan om att Sverigedemokraternas vice partiledare Jonas Åkerlund tidigare fällt grova rasistiska uttalanden i närradion. – När jag pratade med honom säger han att han inte har den åsikten och det köper jag, säger Jimmie Åkesson.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro