ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverigedemokraterna vill bojkotta Levi's store

Victoria Gillberg · 19 Okt 2011
Uppdaterad 19 Okt 2011
Sverigedemokraternas partisekreterar Björn Söder uppmanar bojkott av vissa klädaffärer på Facebook.

Sverigedemokraternas partisekreterar Björn Söder uppmanar bojkott av vissa klädaffärer på Facebook.


Varför? Jo, för att de spelar antirasistisk musik.

klar

Artikellänk är kopierad

I lördags demonstrerade sverigedemokraterna på Malmös gator. För att protestera mot demonstrationen spelade flera affärer på Södergatan en låtlista som gjorts av två studenter på Malmö Högskola. Bland butikerna som protesterade var Levi´s store, Solo och Carlings. Nu kritiserar Sverigedemokraternas partisekreterar Björn Söder butikernas agerande och uppmanar till bojkott.

Han skriver på Facebook:

"I lördags spelade en del butiker i Malmö en viss låtlista för kunderna. Syftet vara att man skulle visa sin protest mot SD. Levi's och Carlings var två av butikerna. Jag tar gärna emot tips på vilka de andra butikerna var och uppmanar nu alla att sluta handla i dessa butiker. I Malmö röstar trots allt var tionde på SD. Dags att vi nu visar konsumentmakt genom att sluta handla i butiker som öppet tar avstånd från partiet. De ska inte då heller ha våra pengar!" I kommentarfältet skriver han senare: "Dags att börja svartlista anti-SD-butiker". – Om någon vill bojkotta oss för en viss musiksmak så får de göra det, säger en av butikerna till Sydsvenska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro