ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverigedemokraternas valtält i brand – ren och skär idioti”

Sofia Clason · 17 Aug 2018
Uppdaterad 17 Aug 2018
Valtältet vid Kungsparken brann under natten.

Valtältet vid Kungsparken brann under natten. Foto: Jörgen Fogelklou


Ett av Sverigedemokraternas valtält i Göteborg brann under natten. Innan dådet syntes tio personer stå vid tältet – och polisen misstänker nu att branden var anlagd.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid midnatt larmades räddningstjänst och polis om att Sverigedemokraternas valtält i Kungsparken i Göteborg stod i lågor, skriver SVT.

Enligt polisens uppgifter sågs ett tiotal personer vid tältet innan det började brinna. Nu misstänker polisen att branden kan ha varit anlagd och en förundersökning gällande grov skadegörelse har inletts.

– Det låg flera tält där och det fanns stor spridningsrisk till de tälten också, säger Peter Adlersson, presstalespersn vid polisregion Väst till SVT.

SD:s gruppledare på plats

Jörgen Fogelklou, gruppledare för Sverigedemokraterna i Göteborg, är på plats vid det brända tältet som stod några decimeter från Moderaternas och Centerpartiets tält.

– Det här är ren och skär idioti. Fullständigt vansinnigt, säger han till Metro och fortsätter:

– Man sätter människors hälsa på spel. Det är nummer ett. Nummer två är att vi står på något som kallas demokratitorget, det betyder att man ska kunna prata och diskutera. Och så försöker man bränna upp ett partis tält. Fullständig idioti, säger Jörgen Fogelklou.

”Ge fan i andra partiers valmaterial”

Gruppledaren berättar att han är säker på att branden var specifikt riktad mot Sverigedemokraterna. Vidare uppger han att allt material ska ersättas inom en timme.

– Det vore klädsamt om alla partiledare gick ut och talar om att man ska ge fan i andra partiers valmaterial i valrörelsen. Ge fan i att riva ner affischer, ge fan i att elda upp folks valtält och ge fan i att störa andra partiers möten.

Polisen har ännu inte varit i kontakt med Jörgen Fogelklou om nattens brand. Ingen ska i nuläget dock vara misstänkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro