ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sveriges enda kattkafé portar barn: "Följde inte reglerna"

Jesper Lindqvist · 7 Jun 2019
Uppdaterad 7 Jun 2019
Efter mindre än fyra månader har Java Whiskers valt att göra ändringar i reglerna – barn under tio år är inte längre välkomna.

Efter mindre än fyra månader har Java Whiskers valt att göra ändringar i reglerna – barn under tio år är inte längre välkomna. Foto: Amy Sussman/Claudio Bresciani/TT


Fyra månader efter öppningen väljer Java Whiskers att förbjuda barn under tio år. Detta efter att flera barn inte följt kattkaféets regler. "Efter att barn varit på kaféet kunde det hända att katterna var trötta", säger ägaren Jon Bäcklund till Stockholm Direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i februari som kattkaféet Java Whiskers slog upp portarna i Vasastan, Stockholm. Affärsidén var helt enkelt att kombinera kattgosande med en kopp kaffe, och det finns även möjlighet att som besökare adoptera kaféets katter.

Men efter mindre än fyra månader har Java Whiskers nu valt att göra ändringar i reglerna – barn under tio år är inte längre välkomna enligt Stockholm Direkt.

Enligt en av ägarna, Jon Bäcklund, beror förbudet på att det helt enkelt inte fungerade för katterna att hantera stora barngrupper.

– Barnen följde inte reglerna vi hade, därför är barn inte tillåtna längre. Efter att barn varit på kaféet kunde det hända att katterna var trötta. Det fungerande helt enkelt inte, säger han till Stockholm Direkt.

”Det finns inga garantier”

Enligt en besökare som tidningen har pratat med var besvikelsen stor efter besöket, då katterna var skygga och mer eller mindre sprang och gömde sig.

Jon Bäcklund menar dock att katterna inte alls är asociala – de kontrolleras innan de tas in just för man ska undvika skygga vildkatter. Han tror istället att det helt enkelt kan ha berott på att besöket eventuellt ägt rum efter att en större barngrupp varit där.

Samtidigt säger han att de som ägare givetvis inte kan garantera att katterna ska vara på bra humör hela tiden.

– Det är viktigt att poängtera, vi lovar inte ”kurr i knät”. Det finns inga garantier. Men i stora drag har katterna ett enormt utbyte av besökarna som ger dem kärlek, säger han till Stockholm Direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro