ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sveriges final ställdes in – delar segern med Holland

Filip Joelsson · 7 Mar 2018
Uppdaterad 7 Mar 2018
Delar av svenska landslaget tackar åskådarna för att de tagit sig till finalen, som aldrig spelades.

Delar av svenska landslaget tackar åskådarna för att de tagit sig till finalen, som aldrig spelades. Foto: Getty Images


Vid halv åtta skulle Sverige ha spelat final i Algarve Cup mot Nederländerna. Men ett plötsligt oväder satte stopp för matchen – som inte får ett nytt datum. I stället delar länderna på segern.

klar

Artikellänk är kopierad

Det som skulle bli en finalkväll i Algarve cup mellan det svenska damlandslaget och Nederländerna slutade i väderkaos och en inställd match. 20 minuter efter utsatt tid för avspark kom beskedet att matchen ställs in på grund av regn.

– Det regnar något kopiöst, säger Fredrik Madestam, pressansvarig för damlandslaget, till Expressen.

– Underlaget på planen är inte spelbart och tävlingsorganisationen har beslutat att inte spela matchen, säger han.

Det svenska landslaget flyger hem till Sverige i morgon bitti, vilket betyder att finalen inte kommer att spelas överhuvudtaget. I stället delas segern i 2018 års upplaga av Algarve cup mellan länderna.

– Det är klart att alla tycker det är tråkigt att det inte blir någon match, det var alla inställda på. Men om det är förhållanden som inte är spelbara, då hade det inte blivit rättvist att spela en match i de förhållandena. Plus att det hade varit risk för skador. Det är ett klokt beslut för organisationen, säger Fredrik Madestam till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro