ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sveriges första OS-medalj klar

Mats Jonsson · 10 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Emma Johansson kommer att bli rejält firad i Härnösand efter sin silvermedalj. 

Emma Johansson kommer att bli rejält firad i Härnösand efter sin silvermedalj.  Foto: Scanpix


Ordföranden i Emma Johanssons klubb inte överraskad

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Johansson, 24, nämndes knappt i förhandssnacket inför damernas linjelopp på cykel. Men att det skulle bli en fin placering kom inte som en överraskning för hemmaklubben Härnösands CK.- Hon har visat tidigare under året att hon varit stark och att hon varit bättre än Susanne Ljungskog. Vi visste hur bra hon var, säger ordföranden Ola Thelberg till metro.se

Men trots att alla i Härnösand visste vad hon kunde ställa till med var det ändå chockartat när hon skar mållinjen som tvåa. - Vi har inte riktigt hunnit fatta det som har hänt. Det är fantastiskt. Det här är vår klart största framgång, även om vi tidigare har en OS-medalj i klubben genom Sven Hamrins brons i lagtempot i Tokyo 1964, berättar Ola Thelberg. Thelberg gläds med Johansson att hon nu fick göra sitt eget lopp. - Tidigare har hon ju varit hjälpryttare åt Susanne Ljungskog. Nu fick hon fria händer och då visade hon vad hon kunde. De usla väderförutsättningarna spelade också Johansson i händerna på bästa sätt. Thelberg berättar att Emma är van vid svåra förhållanden. - De som såg sändningen kunde se vilka ytterligheter det kan vara med vurpor och annat. Hon är tidigare mountainbikecyklist och van vid hårda förhållanden och busväder. Hon brukar träna i regn och rusk och snöväder. Emma Johansson kan räkna med ett stort mottagande när hon kommer tillbaka till Härnösand, men det kommer att dröja några månader. - Jag tror inte hon kommer hit förrän i oktober men då ska både cykelklubben och kommunen fira henne rejält. Hon kommer att tävla i Europa direkt efter OS, men givetvis kommer vi att vara på Arlanda och ta emot henne när hon kommer tillbaka från OS, säger Thelberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro