ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sveriges första test efter VM-framgången – "ett av världens bästa lag"

Filip Häggberg · 21 Mar 2018
Uppdaterad 21 Mar 2018
Sverige firade vilt efter kvartsfinalsegern mot Danmark i VM. Nu väntar Serbien i EM-kvalet för Henrik Signells landslag.

Sverige firade vilt efter kvartsfinalsegern mot Danmark i VM. Nu väntar Serbien i EM-kvalet för Henrik Signells landslag. Foto: IBL


Handbollslandslaget har träffats för första gången sedan VM-framgången i december. Nu väntar två, förmodligen avgörande matcher mot Serbien i EM-kvalet. "Det är ett av världens bästa lag", säger förbundskapten Henrik Signell.

klar

Artikellänk är kopierad

I VM 2017 blev Sverige historiskt. Aldrig tidigare hade ett svenskt damlandslag i handboll hamnat bland de fyra bästa i ett världsmästerskap.

I kväll, tre månader senare, spelar de sin första match sedan framgången i Tyskland. Serbien står för motståndet.

– På papperet skulle jag säga att det är ett av världens bästa lag vi möter. De har inte fått ut allt i de senaste mästerskapen, men har ett väldigt bra och spelskickligt lag, säger förbundskapten Henrik Signell, som under förra veckan skrev på ett nytt kontrakt över OS 2020, till Metro.

Sverige och Serbien står båda på fyra poäng efter två matcher och toppar EM-kvalets grupp 3. Både ettan och tvåan kvalificerar sig för EM i Frankrike som avgörs i december.

– Men det kan bli väldigt viktigt att vinna gruppen för att bli seedade i ett eventuellt EM, säger Signell.

LÄS MER
Landslagsdebutanten: Jag kommer in med attityd och stabilitet

Sverige inleder samlingen med bortamatchen mot Serbien i Nis ikväll och avslutar sedan i Skövde på lördag.

Hur stor är skillnaden att möta Serbien på bortaplan?

– Rent spelmässigt och taktiskt tror jag inte det förändrar så mycket. Möjligtvis att de spelar med lite högre tempo och större självförtroende på hemmaplan. Sen kommer de rimligtvis ha en galen publik i ryggen, och det är alltid jobbigt att spela mot den typen av förutsättningar.

Vad blir nyckeln till seger?

– Vi måste vara disciplinerade och noggranna i 60 minuter över hela planen. Vi känner att vi gjorde en bra prestation i VM och har jobbat med i princip samma lag en längre tid, så jag ser gärna att vi fortsätter på samma väg som vi gjorde där.

Den svenska truppen till matcherna då? Signell bjöd inte på några större överraskningar när han tog ut den – men en debutant. H65 Höörs 21-åriga lagkapten Sofia Hvenfelt.

– Det blir spännande att se hur man kan mäta sig internationellt. Tjejerna kommer från ett lyckat VM och har en go känsla med sig. Det ska bli kul att vara del av det, sa hon i enintervju med Metro förra veckan.

– Hon har gjort det bra under en längre tid, och har erfarenhet från internationellt spel i Höör och ungdomslandslagen. Hon står för en härlig attityd och är fysisk i sitt spel, framför allt i försvaret. Vi vill ha tvåvägsspelare och det är Sofia, så det ska bli jättekul att se henne i det här sammanhanget, förklarar Henrik Signell.

Kvällens bortamatch startar 18.00 och sänds på TV10 och Viaplay.

pil
Fakta: Svenska truppen till Serbien-matcherna

Målvakter:

Filippa Idéhn

Johanna Bundsen

Vänstersex:

Loui Sand

Olivia Mellegård

Marie Wall

Mittsex/försvar:

Anna Lagerquist

Sofia Hvenfelt

Sabina Jacobsen

Högersex:

Mathilda Lundström

Daniela Gustin

Vänsternio:

Jamina Roberts

Jenny Alm

Johanna Westberg

Mittnio:

Isabelle Gulldén

Carin Strömberg

Högernio:

Nathalie Hagman

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro