ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sveriges fulaste badrum – eller senaste trenden?

Jenny Sköld · 17 Jan 2013
Uppdaterad 17 Jan 2013
Sveriges fulaste badrum – eller senaste trenden?

Sveriges fulaste badrum – eller senaste trenden?


Vinnarna i tävlingen "Sveriges fulaste badrum" får en gratis renovering. Men inredaren manar till försiktighet. "just när saker är som fulast så blir de inne igen", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Inredningstidningen Vi i villas läsare har röstat fram Sveriges fulaste badrum – ett stilrent 70-talsbadrum i bruna nyanser. Vinsten är en gratis renovering och nya vitvaror. Men vinnarna Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson bör tänka två gånger innan de kastar ut 70-talet. Enligt inredaren Viveca Carlsson är just den här stilen är nästa superheta trend.  

– Direkt efter att saker är som fulast så blir de inne igen. 70-talet befinner sig i en brant kurva uppåt. De finns redan entusiaster som letar efter begagnat konjaksbrunt på byggvaruhusen, säger hon. 

Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson är dock inte så förtjusta i sin nuvarande badrum, som inte renoverats sedan det byggdes på 70-talet.

– Det har riktigt mörkbruna tapeter och på väggarna sitter också två stora speglar. De ger visserligen en känsla av att badrummet är större, men man ser också alltid sig själv. Och det är till exempel inte så kul alla morgnar.

Att bevara ett så gammalt badrum med ursprungsinredningen kan vara svårt, eftersom det lätt blir fuktskadat. Viveca Carlssons råd i det här fallet är att i stället bevara 70-talskänslan i de små detaljerna. 

– Satsa på en vit grundfärg som är tidlös. Använd i stället orangea eller bruna handdukar, klisterdekaler på kaklet och kanske ett badrumsskåp i furu med jalusiluckor för att behålla 70-talskänslan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro