ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sveriges gulddröm grusad i semin – föll i rysarmatch

Erik Glanell · 4 Nov 2017
Uppdaterad 4 Nov 2017
Ett besviket Sverige efter förlusten i semifinalen mot Kanada.

Ett besviket Sverige efter förlusten i semifinalen mot Kanada. Foto: Simon Krona


Semifinalen mellan Sverige och Kanada blev en riktig rysare som tyvärr för svenskarnas del slutade med en krossad dröm om VM-guldet.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Kevyn ”TviQ” Lindström gästar Esport-tv!

Sveriges semifinalfajt skulle egentligen ha spelats i går kväll. Men på grund av förseningar var det i stället det som fick öppna Blizzcons andra och sista späckade dag. Publiken i Anaheim Convention center hade sina favoriter i grannlandet Kanada. Och det blev inledningsvis kämpigt för svenskarna som i går utan några problem tog sig genom det brittiska landslaget i dominant stil.

Kanada visade sig vara på tå och tog snabbt ledningen på inledande Nepal. Till publikens blandade förtjusning tog kanadensarna med Hanzo in i spelet på andra kartan. Ett val som fick Sverige att vackla lite i den andra halvleken på King’s Row.

Den unge svenska talangen Simon ”Snillo” Ekström hade svårt att hitta rätt som Tracer och ett tag såg det ut som att Kanada hade hittat momentum.

LÄS MER
Sverige dominerade sin väg till semifinalen i Overwatch-VM

Sverige hämtade sig dock snabbt och efter att själva ha fullbordat sin eskort av payloaden i första halvlek lyckades de stoppa Kanada redan vid första poängen.

Mönstret fortsatte att upprepa sig på Hanamura där kanadensarna tog en tidig ledning men stoppades helt av ett bländande försvar av Kevyn ”TviQ” Lindström.

Kanda gjorde ett sista desperat försök med under minuten kvar för att säkra en andra poäng. Men Johan ”CHwooSH” Klingestedt hade ingen lust att ge Kanada den fördelen och satte stop för den rödvita offensiven. Kanada fick nöja sig med en pinne på poängtavlan.

Sverige hamnade i precis samma situation men till skillnad från kanadackerna lyckades de hålla ihop sitt spel och i sista sekunden säkra vinsten på tredje kartan.

Kanada var ute efter revansch när matchen togs vidare till Watchpoint: Gibraltar. Sverige hittade aldrig riktigt sitt spel och kartan blev till slut en enkel vinst för Kanada.

De fick även med sig momentum in sista och avgörande kartan där de utan att Sverige hade en chans att utmana tog kontroll över kartan. Men Sverige hade inte gett upp och när rollerna var ombytta var övertaget likaså och de blågula tog sig upp på 99 procent. Kanada lyckades utmana och avbryta övertiden, men tack vare några löjligt viktiga frags av Simon ”Snillo” Ekström kunde Sverige säkra poängen och ta semifinalen till en sista avgörande runda.

Det blev en kamp inpå mållinjen, men Kanada var till slut för starka och Sverige får senare i dag kämpa för en bronsmedalj i stället för guldet.

pil
Resultat Sverige mot Kanada

Totalt: 2–3

Nepal 0–2King’s Row 3–1Hanamura  2–1Watchpoint: Gibraltar 2–3Oasis 1–2

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro