ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sveriges köttätande kan nå sin topp i år

Filip Häggberg · 25 Jul 2017
Uppdaterad 25 Jul 2017

Foto: TT


Köttkonsumtionen kan komma att minska från och med 2018. Det berättar livsmedelsexperten Ingela Stenson för Sveriges Radio.

klar

Artikellänk är kopierad

Konsumtionen av nötkött i Sverige var mindre under första kvartalet i år jämfört med förra året, visar siffror från Jordbruksverket. Varannan svensk kan dessutom tänka sig att äta en vegetarisk tallrik då och då, rapporterar Sveriges Radio.

Nu tror Livsmedelsexperten Ingela Stenson och Sverige kommer att nå en köttopp, eller ”peak meat”, under 2017, för att sedan gå neråt i konsumtionen.

– USA hade ”peak meat” redan för tio år sedan, faktiskt. Sedan har det minskat sedan dess, säger hon till Sveriges Radio.

Den svenska matmarknaden har fått in ett allt större utbud av vegetariska och veganska produkter den senaste tiden. Det kan bidra till att allt fler väljer att bli grönsaksätare, tror Jonatan Tullberg, ansvarig för egna varumärken på Coop.

– Men mycket av det här är på laboratorienivå – för att det ska bli riktigt intressant för oss vill vi gärna se att man kommer upp i större volymer så att det är någonting vi kan börja jobba med över hela landet, säger han, till Sveriges Radio.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro