ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sveriges Radio: Strömstedts SD-låt får spelas

Ida Gustafsson · 8 Nov 2015
Uppdaterad 8 Nov 2015
Niklas Strömstedt framförde sin låt "Lyckolandet" i gårdagens "Så Mycket bättre" i TV4.

Niklas Strömstedt framförde sin låt "Lyckolandet" i gårdagens "Så Mycket bättre" i TV4. Foto: TV4


Niklas Strömstedts låt Lyckolandet” blev en blixtsnabb succé under gårdagens ”Så mycket bättre”. Sveriges Radio som tidigare har stoppat låtar som de ansett politiska har gett Strömstedt-tolkningen grönt ljus, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Nyheten om Strömstedts tolkning av ”Happy nation” spreds som en löpeld i medierna igår. Deltagarna jublade över hans tolkning och Ace of Base-stjärnan Jenny Berggren fick tårar i ögonen. 

► LÄS MER: Strömstedts känga till SD i "Så mycket bättre"

Sveriges Radio som tidigare har stoppat låtar såsom Timbuktus och Kartellens låt ”Svarta duvor och vissna liljor” eftersom den ansågs som politisk och våldsam. Men Strömstedts låt kommer att spelas i SR:s kanaler under veckan – utan problem, skriver Aftonbladet. 

–  Han är väl inte helt positiv till ett av våra riksdagspartier men överlag är det en ganska generellt hållen låt som handlar om flyktingkatastrofen, så ja vi kommer nog att lira den ett par gånger, säger Jonas Westman, chef för musikläggningen på Sveriges Radio till tidningen. 

Radiokanalerna brukar spela låtarna från programmet eftersom det finns ett stort allmänintresse. 

► LÄS MER: Hårda hot mot Jimmie Åkesson i ny låt

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro